Gårdsmusteriet

Från äpple till äppelmust

Att pressa egen must är ett utmärkt sätt att ta tillvara den frukt som sorteras bort under hösten. Vi pressade vår första must 2004, och har hittat fram till en must som vi är mycket nöjda med och som är karakteristisk just för oss.

Musten pressas i flera omgångar under säsongen, vilket gör att smaken varierar från pressning till pressning. Vi mustar helt enkelt de äpplen vi har just för tillfället. Ena gången kan det vara mycket Aroma i musten, andra gången Rubinola. Och lite senare på säsongen kan musten baseras på Ingrid Marie och Cox Orange. Att smaken varierar tycker vi är en del av charmen.

Vi använder inga tillsatser för att musten ska klarna, vilket ger en must som är lite grumlig och smakar som det gjorde förr i tiden.

Till musten används bara äpplen från vår egen odling. Vi pressar musten själva i vårt eget gårdsmusteri, och kan därför garantera att musten verkligen är från den egna gården.

Copyright © PA Frukt AB 2015

Gårdsbutikens öppettider

 

Stängt för säsongen. Nästa ordinarie öppettid blir till påskhelgen.

 

Vill ni komma och handla i vinter går det bra att ringa eller maila några dagar i förväg, så bokar vi en tid.

Ni når oss på

0414-712 36

kivik@pafrukt.se

PA Frukt AB

Kiviks stora väg 7

277 31 Kivik

Instagram