Odlingen

Från grönsaksland till gårdsbutik och musteri

Det har odlats och sålts frukt och grönsaker på gården ända sedan 60-talet. Anita, som driver gårdsbutiken, är uppvuxen på gården. Efter att i många år ha odlat grönsaker planterade hennes föräldrar fruktträd, och lade därmed grunden till den odling som PA Frukt har idag.

Under 80-talet tog vi, Anita och Peter, över odlingen. När vi började packa vår frukt själva ökade behovet av stora utrymmen, och 1998 byggdes därför vårt packeri. Men packeriet används bara en begränsad del av året, och vi tyckte att det var synd att lokalen skulle stå oanvänd halva året. Då fick vi idéen att starta en gårdsbutik som skulle kunna ha öppet större delen av året.

 

För några år sedan började Anita koka egna marmelader till butiken, och 2004 pressade vi vår första egna äppelmust. Idag är hela familjen involverad i företaget. Peter sköter odlingen, Anita har hand om butiken och kokar marmelader, och när det är dags att pressa must hjälper även barnen till.

Vår frukt

Vi odlar mestadels äpplen men även lite päron och plommon. Bland de ungefär 20 sorter äpplen vi har finns exempelvis Gravensteiner, Summer Red, Aroma, Rubinola, Signe Tillisch, Elise, Ingrid Marie och Cox Orange.

IP Sigill-certifiering

Vår fruktodling är certifierad enligt IP Sigill, vilket innebär att odlingen uppfyller de krav som ställs på svensk fruktproduktion för att värna om livsmedelskvalitet och miljö.

För mer info, se sigill.se

 

Copyright © PA Frukt AB 2015

Gårdsbutikens öppettider

 

Stängt för säsongen. Nästa ordinarie öppettid blir till påskhelgen.

 

Vill ni komma och handla i vinter går det bra att ringa eller maila några dagar i förväg, så bokar vi en tid.

Ni når oss på

0414-712 36

kivik@pafrukt.se

PA Frukt AB

Kiviks stora väg 7

277 31 Kivik

Instagram